Beste Brel friends,

de exlusieve boekpresentatie van Jacques Brel De Definitieve Biografie aan 'Het Einde van de Wereld' leverde onder meer een bijzondere ontmoeting op met een cameraploeg van het EO televisieprogramma 'Door De Wereld' met Andries Knevel.

Het item wordt uitgezonden Zaterdag 20 oktober, 18:22 uur op Nederland 2.

Brel en het geloof

De afgelopen week is er veel aandacht voor Brel geweest op de radio. Blikvanger in de nieuwe biografie blijken daar de unieke en vaak verrassende coverversies uit auteur Rene Seghers persoonlijke cover-200 te zijn. Brel in het Japans, Chinees, Arabisch, Deens Zweeds, Noors of Kruishoutems. Maar… Brels liederen zijn meer dan muziek alleen. Ze getuigen ook van een inhoudelijk betrokkenheid op alles wat met het leven te maken heeft.

Boven alles getuigen zijn teksten van een worsteling met het geloof. Niet voor niets noemde Brassens Brel in de jaren 50 ‘Abbe Brel’.

Voor de auteur van het boek is dat natuurlijk geen verrassing: ‘Geloof is niet iets waar men lichtvaardig mee om kan springen. Niet in het eigen leven en zeker niet in de uiteenzetting met Brel. Ik kijk dan ook met bijzondere belangstelling naar het item van Door De Wereld uit.’

Brel op Hilversum 4?

Covers, geloof, vermeende buitenechtelijke zonen en een wild leven, maar veel meer invalshoeken zal men voor Brel toch niet kunnen bedenken? Vooruit: vliegenier, schipper. Maar klassiek musicus? Radio 4 wijdde vanochtend de uitzending aan Brel en de klassieke muziek. Vertolkingen van Brel door symfonieorkesten en operazangers (Angela Gheorghiu, Roberto Alagna, Placido Domingo, Jose Carreras) kwamen aan de orde, maar ook een fragment uit Brels onbekende opname van ‘Jean de Bruges’, een onvervalst klassiek oratorium: met Brel in de hoofdrol!

JACQUES BREL DE DEFINITIEVE BIOGRAFIE

• Uniek en compleet overzicht over het leven van Brel

• Nieuwe feiten en unieke foto’s

• Het ongelofelijke verhaal van Brels boot

• Complete, volledig geillustreerde discografie van Brels platen

• Complete, volledig geillustreerde coveralbum chronologie

• Een top-10 van beste Brelcovers

• Interactief met besprekingen op 401Brel.nl.


Jacques Brel De Definitieve Biografie

Euro 39,95

ISBN 9789021552392

Press and promotion

For information, review copies & interviews you can contact us here

Contact me          |           Visit my website

Phone me at : + 31 6 223 38 381/+ 31 20 468 4165

LinkedIntwitterfacebook

*|REWARDS|*
  Copyright 2012       ? To unsubscribe from this mailing list click here